Finishing off

It’s been a busy few months at Thread with new clients and projects but also with the completion of some older projects some of which we started work on in our first year. These projects are now or will be our website portfolio soon. However, as a quick taster of what we have been involved with this blog looks briefly at those recently or soon to be finished projects.

 

Firstly we were really pleased to see the cedar clad extension and house refurbishment complete at Rupert Road, Sheffield. The new extension is a timber frame fitting in the narrow gap to the side of the house creating a playroom and family dining area on the ground floor and master bedroom suite on the first. The slatted timber screen on the front elevation ties in with the vertical cedar cladding and gives privacy to the ground floor playroom.

 

In south Sheffield this new side extension on Westwick Road ties in with a traditional 1930s home. The textured brickwork to the first floor echoes the brick of the original house but with a modern twist. The white cladding on the ground floor disguises an access to an external store and Utility space.

 

Not far away is this rear addition to a family home to link existing and new living areas with the beautiful gardens and view beyond. A series of spaces spill out from the house descending to the lawn and are visually linked together with peaked views through the rooms and beyond. Externally the new extension contrasts with the existing house and sets up a backdrop to the garden as a well-crafted timber black box.

 

In Derbyshire we were pleased to visit this project nearing completion. This full width timber and glass extension links in with the existing spaces in the Victorian house behind to create a new large living space that opens out fully to the garden. Also tucked away is a new work at home study space with its own private view out from the extension.

 

In north Sheffield we have recently completed this full house refurbishment and extension to create a new home for a retired couple to be closer to their family. The sloping front garden has been carefully redesigned to create level access. The house has improved thermal efficiency and makes better use of the spaces within. At the rear the Kitchen opens out into a new garden orientated living space with a small winter garden attached framing a new terrace and lawn.

Now on the final straight nearing completion is this zinc clad living space in a Sheffield conservation area linking into and opening up a handsome Victorian villa. The simple contrast in material and form celebrates both old and new and the twist opens the views from deep inside the house out to the garden beyond. We’re looking forward to seeing this project complete.

 

Finally is the completion of, Thread Director, Rachel’s home and extension, a self-build project over the last three years. The existing 1930’s home is neatly contrasted with a sleek black timber clad extension that creates a new entrance and living spaces beyond. Built with SIPS it is well designed to be constructed by two amateur builders (Rachel and her partner) and also end up looking great.

 

Leave a Reply